Jump to content

Italian food most popular worldwide, Thai food second!


waerth

Recommended Posts

Just read this article on Dutch newssite nu.nl

 

Basically it says that according to research done by Hotels.com 20% of 2.500 travellers that were interviewed stated Italian Food to be there favourite. Thai food followed in second place with 16% Followed by French, Indian and Spanish food.

 

http://www.nu.nl/lifestyle/2430837/italiaanse-keuken-wereldwijd-meest-geliefd.html

AMSTERDAM - De Italiaanse keuken is verreweg de meest geliefde keuken ter wereld, gevolgd door de Thaise en Franse. Scandinavische en Russische gerechten zijn een stuk minder populair.

 

Uit onderzoek, uitgevoerd door Hotels.com, blijkt dat maar liefst 20 procent van de 2.500 ondervraagde reizigers wereldwijd de Italiaanse keuken de beste keuken vindt. 87 procent van de reizigers die een bezoekje aan het buitenland brengen, test de lokale keuken.

 

Meer dan een kwart van de respondenten geeft aan dat de plaatselijke keuken al eens een belangrijke rol speelde bij de keuze van een bestemming. Voor de ruime meerderheid is het eten echter niet doorslaggevend, maar wel een belangrijke reden voor een bezoek aan een bepaalde bestemming.

 

Populaire keukens

 

Na de Italiaanse keuken, komt de Thaise keuken met 16 procent op een tweede plaats, gevolgd door de Franse, Indische en Spaanse cuisine.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply
Guest lazyphil

well, it wouldn't take much imagination to fuse it with thai food, hey presto haggis could be up there on my list

 

i like haggis alot, hard to find around here

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...